Om GymElev, privatlivspolitik og vejledningOm systemet

GymElev er et digitalt redskab til køb af billetter, online betaling, samtykkeblanketter, mv. som en række gymnasieskoler har udviklet i fællesskab.
Når du klikker på linket til GymElev, viderestilles du til NemID, der fungerer som login til GymElev.
GymElev er en webbaseret løsning, der håndterer alle aspekter i forbindelse med studieture – og alle andre typer af betalingsarrangementer – og alle former for samtykkeerklæringer fra elever eller deres værger.

Funktioner i GymElev
 • Adgang via NemID
 • Validering af bruger via Nem-ID eller brugernavn / kodeord
 • Samtykkeerklæringer fra elever og værger
 • Nem oprettelse af arrangementer
 • Nem administration af Intro/Studieture for lærere og administrationen
 • Skolefester med elektronisk billetter til scanning
 • Online betaling
 • Automatiske notifikationer ved f.eks. manglende betalinger og samtykke
 • Logning og automatisk sletning af data
 • Samlet oversigt over aktiviteter (for lærer og administration)

Om Samtykkeerklæringen i GymElev

Nye elever skal udfylde en samtykkeerklæring på www.gymelev.dk. Skolen indsamler personoplysninger om dig (og dine forældre, hvis du er under 18 år), og nogle af de oplysninger skal du tage stilling til, om vi må bruge. Sådan er lovgivningen. Du kan læse meget mere om, hvordan skolen behandler personoplysninger på skolens hjemmesiden. Det er vigtigt, at I læser samtykkeerklæringen grundigt, inden I udfylder den. Ved hvert spørgsmål har skolen forklaret, hvilke konsekvenser de enkelte svar giver. Skolen anbefaler, at I svarer ja til alle punkterne, men det er frivilligt, hvilke svar I giver. Samtykkeerklæringen skal udfyldes, når elever starter på gymnasiet.

Sådan udfylder du samtykkeerklæringen som elev

 1. Log på www.gymelev.dk med dit NemID.
 2. Udfyld samtykkeerklæringen og tryk gem for at afslutte.
 3. Hvis du er under 18 år, skal du bede dine forældre/værger om at logge på med deres eget NemID, så de kan bekræfte dine svar. Hvis du ikke har et NemID kan det bestilles på www.nemid.nu.
 4. Hvis du bagefter skal betale årsudgifter eller studietur, skal du klikke på “Mine Events”.

Husk det er dig som elev, der skal logge på, når samtykkeerklæringen skal udfyldes, og når der skal betales.

Hvis du er under 18 år

Så længe du er under 18 år, skal dine forældre bekræfte nogle af spørgsmålene. Når du selv har besvaret samtykkeerklæringen, skal dine forældre logge ind på www.gymelev.dk og bekræfte dit svar. Hvis dine forældre er uenige i dit svar, bliver det dine forældres svar, der er gældende. Når du fylder 18 år, kan du selv ændre svarene. Det er dig som elev, der skal logge på med dit NemID, når samtykkeerklæringen skal udfyldes, og når der skal betales. Forældre og værger skal kun logge på med deres NemID, når de skal bekræfte samtykkeerklæringen, der er udfyldt af elever under 18 år. Først når samtykkeerklæringen er udfyldt, kan du gennem www.gymelev.dk betale evt. årsudgifter og studieture. Klik på ‘Mine events’ for at gå til betalingssiden. Husk at du skal logge på med dit eget NemID og ikke dine forældres.

Gymnasiefællesskabet ejer kodningen/nøglen - www.gymnasiefaellesskabet.dk

Information samt privatlivspolitik (PDF)

Forældrevejledning og FAQ (PDF)